Пекінська качка

ІНГРАДІЄНТИ
Качка 2300 г
Сіль крупного помолу 1 ст.л.
Мед 6 ст.л.
Соєвий соус 4 ст. л.
Мелений імбир 1 ч.л.
Перець горошком суміш 1 ст.л.
Кунжутна олія холодного віджиму 4 ст.л.
Вода 1 стакан
ЕТАПИ ПРИГОТУВАННЯ
- В першу чергу необхідно підготувати качку до запікання. Тушку повністю розморити і зрізати лишній жир з качки.
Натерти качку крупною сіллю зі всіх сторін і залишити в прохолодному місці в стійкому положенні на 12 годин. Для стійкості тушку можна поставити на банку. Після дванадцятигодинного просушування птицю чекає медовий масаж. Руками втираємо рідкий мед в птицю, не залишаючи без уваги жодної ділянки. Знову залишаємо качку відпочивати в прохолодному місці ще на 12 годин. Духовку розігріти до 200 ° C. Спорудити конструкцію з дека, в який влити 1 стакан води. На деко встановити грати і покласти підготовлену качку грудкою вгору. Всю конструкцію накрити фольгою і відправити запікатися на 1,5 години.
- Для маринаду, який і додасть качці лакову блискучу скоринку, змішати кунжутну олію, соєвий соус, порошок імбиру і суміш свіжомелених перців. Звільнити птицю від фольги і за допомогою силіконового пензлика нанести маринад.
- Збільшити температуру в духовці до 250 ° C і запікати ще 20 хвилин. У маринад додати 1 ст. л. меду і знову нанести його на качку. Підключити функцію «Гриль» на 10 хвилин. Протягом останніх 30 хвилин перевернути качку одноразово, щоб вона рівномірно покрилася апетитною скоринкою.
Приємного апетиту!